Saturday, December 29, 2012

FINAL PROJECT PART II


Assalamualaikum.

Final project Part II. Hari yang dinanti-nantikan student sem5 dan sem6 JKA telah muncul. Tanggal 1 November 2012, adalah tarikh hari pembentangan projek akhir. Ayat skema pulak. Ngee .. bosan.  HAHAHA.. 75 group ney kena present dengan panel yang dah ditetapkan. Pergi poli macam biase. Then kne angkut barang projek.

Awal pagi tu, sume sibuk decorate tempat masing masing. Siap decorate tunggu panel. Panel untuk projek akhir JKA, sume panel jemputan. Ada 13 orang panel, enam orang engineer + dua supplier + dua doktor falsafah + dua orang arkitek + sorang cikgu. Sementara tunggu panel, aku sibuk ingat apa yang aku kena explain. Time tu meman butterfly in my stomach. Giler lah. Makan pon takde selera. Asyik pergi toilet je. Dalam pukul 10 a.m, ade sorang panel masuk kelas. Tapi bukan datang dekat group aku, dy pergi dekat group lain. Time tu nervous lagi lah makin menjadi-jadi. Sampai turn group aku. Alhamdulillah present selesai dengan baik. Panel tu dari Sekolah Menengah Teknik [SMT] Slim River.



è Nervous + baca point2 yang penting


Beberapa minit lepas present dengan panel kedua. Panel kedua ney dia menilai bahagian sosial komunikasi. Nervous tu takyah cakap lah. Memang tak hilang lagi. Time present, panel tu senyum je. Habis present, dia cakap dia suka cara presentation kitorang. Alhamdulillah. Panel ney doktor falsafah.



è Group final project


Lepas panel2 datang, member2 + junior2 + senior2 datang tanye pasal projek. Nak taknak, kena cakap jugak lah. Tekak ney dah sakit sangat sebab banyak cakap. Air mineral pon empat botol dah habis. Dahl ah kena berdiri. Lenguh giler kaki. Time panel tak datang, time tulah sempat pergi tengok projek orang lain. Sambil2 tu tangkap gambar.



è Ney Syawal punye keje. Belum ready nak snap gambar lagi.



è With bff Nor Soleha binti Nor Azaman. Already taken :D




è Ena + D’nie + Seha



è With housemate



è Explaination dekat memberyang datang



è Aku suka projek ney sebab aku suka pokok2 yang kecil + kereta kecik


Lepas Zohor, sume student muka dah layu je sebab penat. Muka panel + lecturer pon tak muncul2. Tak lama lepas tu, baru Nampak muka lecturer. Semua panel tengah meeting untuk selection lima group terbaik. Tanpa diduga, group aku salah satu group yan terpilih. Alhamdulillah. Tak sangka pulak terpilih. Bila dah tawu, just get ready untuk present lagi.

Waaaa... kena serbu dengan panel. Ramai giler !!! Jantung time tu dah jatuh sampai perut. First present ikut turn macam present awal pagi tadi. Masuk je orang ketiga present, panel dah tanye macam macam. Padahal presen tak habis lagi. Lastly, kitaorang berpecah nak explain dekat panel.

Program bersurai dalam pukul 5p.m. Time tu letih giler giler. Dah kena present, kena kemas kelas pulak. Adoii.. Hujan pulak tu. Nak angkat barang2 present confirm confirm basah. Time tunggu groupmate pergi amek kete, penyelia call member.

è Ney gambar final project Diploma Perkhidmatan Bangunan. Sempat ambik gambar dorang sebab dorang present sehari selepas Diploma Kejuruteraan Awam.



è Projek : Pembuka lampu pendaflour
è Pencapaian : 2nd prize



è Projek : pintu apa ntah *sorry ajim lupe
è Pencapaian : 3rd prize



--------------------------------------------------Continue Part III------------------------------------------

No comments:

Post a Comment